SNEW ontvangt Gouden Cirkel Award

De provincie Noord-Brabant heeft de Gouden Cirkel Award toegekend aan SNEW voor haar bijdrage aan de circulaire economie. 

Anne-Marie Spierings, gedeputeerde provincie Noord-Brabant, is ook meer dan vereerd om de Gouden Cirkel Award aan SNEW uit te reiken. “Met hun grenzeloze inzet om afgeschreven apparatuur en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven, laten zij zien geen uitdaging uit de weg te gaan op het gebied van circulaire economie.”

Nieuwe kansen voor afgeschreven ICT-apparatuur en mensen. Dat is het streven van SNEW. Want iets wat waarde heeft, laten we bij SNEW niet verloren gaan. “Zowel met grondstoffen als met mensen moeten we zorgvuldiger omgaan dan we nu doen”, aldus Martijn van Engelen, CEO en oprichter van SNEW.

Wij zijn gespecialiseerd in hergebruik van elektronica, namelijk afgedankte apparatuur waar mogelijk een nieuw en tweede leven geven. Volgens Van Engelen is afgedankte ICT- en telecomapparatuur allesbehalve afval. Na een opknapbeurt is het weer bruikbaar en zo niet, dan is het altijd nog een bron van waardevolle onderdelen en grondstoffen om andere apparaten nieuw leven te geven. Naast hergebruik hebben we ook veel ontzorgende diensten om apparatuur zo lang mogelijk in gebruik te houden. Zo gaan we van vervangen naar verlengen. Alleen wat echt niet meer bruikbaar is, gaat naar de recycling.

De Global E-waste Monitor becijfert dat in de afgelopen 5 jaar wereldwijd het elektronisch afval toegenomen is met 21% tot maar liefst 53,6 miljoen ton. Verder voorspelt de monitor dat het in 2030 zal toenemen tot 74 miljoen ton, een verdubbeling in 16 jaar. Van al het e-waste is in 2019 slechts 17,4 % ingezameld en gerecycled. In 2021 heeft SNEW bijna 55 duizend ict-producten ingezameld, waarvan bijna 28 duizend voor hergebruik verkocht zijn. Daarnaast heeft SNEW ruim 30 ton materiaal gerecycled.

Wil je meer lezen? Hier vind je het artikel dat de Provincie Noord-Brabant heeft geschreven ter gelegenheid van de uitreiking van de Gouden Cirkel aan SNEW. (Klik hier).

Contact

Voor vragen en aanvragen over onze diensten staan wij je graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.