Gecertificeerde dataverwijdering

Voordat we IT-apparatuur een volgend leven geven, verwijderen we alle data op gecertificeerde wijze. Het is een standaard onderdeel in ons proces voor producten die we innemen. Heb je voor je gebruikte apparatuur zelf een mooie bestemming en wil je alleen de data laten verwijderen? Geen probleem. Zorgen we voor. Uiteraard weer via hetzelfde proces. Vervolgens kunnen we de apparatuur op de juiste plek voor je afleveren en zorgen we voor de financiële afhandeling. Als klant heb je zo nergens omkijken meer naar.

Wij gebruiken de software van onze partner YouWipe. Door het overschrijven van de harde schijven, wordt de data gecertificeerd verwijderd. Zo zijn de harde schrijven nog herbruikbaar.

Datavernietiging

YouWipe heeft een gecertificeerd (door o.a. Adisa) softwareprogramma dat alle data van harde schijven verwijderd. We hanteren de standaard Ext. HMG Infosec Low, waarbij de gegevensdrager minimaal één keer wordt overschreven.

Vernietigen

Het komt wel eens voor dat harde schijven niet te overschrijven zijn, bijvoorbeeld als de schijf defect is. Ook dan zorgen we ervoor dat de data niet terug te halen is.

  • In dat geval kunnen we magnetische schijven vernietigen door een Degausser. Onze Degausser zorgt er met 20.000 Gauss voor dat een harde schijf door middel van een magnetisch veld onklaar wordt gemaakt, waarna de gegevens zijn vernietigd. Ook voor deze schijven kunnen we een certificaat afgeven.
  • Schijven die we niet kunnen Degaussen (zoals SSD’s), worden vernietigd. Daarna kunnen wij ze laten shredderen of kunnen we de schijven retour sturen. Voor deze schijven kunnen we helaas geen certificaat afgeven.

Certificaat

We controleren of alle aanwezige harde schijven zijn aangesloten en gewiped. Als dit in orde is, wordt er een certificaat voor de dataverwijdering gemaakt. Wij versturen daarna een rapportage, waar alle volgnummers met de nodige informatie terug te vinden zijn. De klant ontvangt een bestand met een duidelijke mappenstructuur waar alle certificatie terug te vinden zijn.

Contact

Voor vragen en aanvragen over onze diensten staan wij je graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.