SNEW Ghana

Sinds 2018 is SNEW actief in Ghana om de lokale bevolking laagdrempelig toegang te geven tot ICT apparatuur. SNEW Ghana verkoopt refurbished computers en ICT producten tegen een groothandelsprijs. Daarnaast zijn onze collega’s in Ghana actief bezig met het promoten en ondersteunen bij IT training op basis- en hogere scholen. Zo leert de jeugd al van jongs af aan hoe ze moeten omgaan met computers.

SNEW Ghana doneert ook volledig uitgeruste, moderne ICT labs aan scholen in achtergestelde gemeenschappen. Onze collega’s leren de lokale bevolking hoe ze met de apparatuur moeten omgaan maar ook hoe ze de apparatuur moeten onderhouden en ontmantelen. Veel inwoners maken zo voor het eerst kennis met het internet waardoor er een hele nieuwe wereld voor ze open gaat.

Verder zijn er ook vergevorderde plannen voor een moderne ICT training school, volledig beheerd door SNEW Ghana. Deze school gaat speciale ICT training geven aan begaafde studenten in het basis- en hoger onderwijs, gratis of met subsidie.

Het e-waste probleem oplossen, samen

Binnenkort gaat SNEW Ghana van start met een nieuw, spannend project. Het doel van het project is om de IT sector en de ‘schrootjongens’ op te leiden in recollect, ontmanteling en recycling van E-waste op de juiste manier (E-waste management).

Deze schrootjongens werkten op de schroothoop van Agbobloshie, wat bekend stond als de grootste E-waste dumpsite van de wereld. Onlangs is het stuk grond opgekocht door de overheid. SNEW Ghana is geregistreerd om te helpen bij het herplaatsen en omscholen van deze schootjongens.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van SNEW Ghana? Ga dan naar de Facebook pagina: SNEW Ghana

SNEW Ghana team
SNEW Ghana team

Contact

Voor vragen en aanvragen over onze diensten staan wij je graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.