Sociale innovatie (You SNEW)

In 2018 heeft SNEW Trede 3 en 30+ aanbestedingswet (ABW)-erkenning behaalt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) ladder en daar zijn wij ontzettend trots op! PSO is het meetinstrument en keurmerk van TNO dat  sociaal ondernemen meet- en zichtbaar maakt. In 2020 heeft SNEW wederom de certificering behaald.

TÜV Rheinland heeft een onafhankelijke toetsing uitgevoerd. Hieruit bleek dat SNEW op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en daarnaast ook bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert SNEW op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Dit maakt ons ook koploper als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Want ook hun waarde mag niet verloren gaan.

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare (arbeidsmarkt)positie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit heet ook wel ketenstimulering. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Steeds meer organisaties en overheden hechten belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO heet sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen.

SNEW over sociale innovatie

SNEW geeft niet alleen een tweede leven aan ICT-producten maar biedt ook tweede kansen aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Anno 2021 hebben we 35 medewerkers, waarvan meer dan de helft een afstand tot de arbeidsmarkt heeft (gehad). Mensen met een fysieke, psychische of sociale beperking worden intern door één van onze zes jobcoaches begeleid. Samen zorgen we er zo voor het beste uit zichzelf halen en dat zij zelfstandig kunnen participeren in de samenleving. Door middel van juiste begeleiding op de best passende functie werkt iedereen bij SNEW met passie en plezier.

Elke dag zijn we bezig ervoor te zorgen dat onze collega’s goed, gezond en met plezier aan het werk zijn. Zo worden talenten optimaal benut, o.a. met behulp van frequente motivatie- en coachingsgesprekken. Door met de collega’s het gesprek aan te gaan, verbinden we de persoonlijke doelstellingen met de bedrijfsdoelstellingen. Daar worden werkgever en werknemer samen beter van. Door onze inclusieve manier van werken is onze groei naar socialer ondernemerschap erkent met een PSO-certificering.

 

Contact

Voor vragen en aanvragen over onze diensten staan wij je graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.