LINDA. Foundation

Door de corona crisis is het onderwijs verplaatst van de schoolklassen naar de huiskamers. Voor een aanzienlijke groep kinderen is het niet vanzelfsprekend dat zij de lessen ook online kunnen volgen. In veel gezinnen met soms meerdere kinderen is geen of hooguit één laptop of computer beschikbaar.

Daarom is LINDA.foundation samen met SNEW een actie gestart om die groep kinderen te helpen. Het refurbish-bedrijf zamelt belangeloos afgeschreven laptops in bij het bedrijfsleven en doneert ze aan kinderen die thuis zonder laptop zitten. Deze gezinnen hebben onder normale omstandigheden al veel zorgen en stress, al het leed achter de voordeuren wordt in deze tijd uitvergroot.

“Het kan niet zo zijn dat een groep kinderen uitgesloten wordt van goed onderwijs. De lessen thuis goed kunnen volgen is nu in corona tijd cruciaal. Onze droom is een wereld waarin mensen zich optimaal kunnen ontplooien. Wij zijn een bedrijf dat werkt vanuit ons hart en iedereen een kans wil geven. Meer dan de helft van onze medewerkers zijn mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.”

Martijn van Engelen, CEO SNEW

Ruud Koornstra

Duizend laptops

SNEW en LINDA.foundation roepen bedrijven op hun afgeschreven laptops te doneren. “We halen ze op, maken ze schoon, wissen alle data en voorzien ze van nieuwe software. Zo zijn ze klaar voor een tweede leven”, legt Van Engelen uit. “We beginnen met duizend laptops die we als nieuw willen maken. Dat is een start. Want we gaan door, ook als de crisis straks onder controle is. Net zo lang tot alle kinderen mee kunnen doen, thuis of op school.”

Hoe werkt het doneren van jouw oude laptop of tablet?

  1. Heb je gebruikte laptops of tablets in redelijke staat?
  2. Vul het formulier in op de website
  3. wij maken een afspraak over ophalen of afleveren
  4. Wij zorgen voor de registratie, gecertificeerde dataverwijdering, reiniging en software installatie
  5. De als-nieuwe laptops en tablets zijn klaar voor hergebruik. De verdeling gaat via LINDA.foundation.
  6. Kinderen uit de doelgroep ontvangen een laptop of tablet.

Hebben jullie in je bedrijf nog laptops over? Neem dan contact op met SNEW, via het aanmeldformulier en zet erbij dat het voor de LINDA.foundation is of stuur een mailtje naar info@lindafoundation.nl

Contact

Voor vragen en aanvragen over onze diensten staan wij je graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.