Succesverhalen

Maak van duurzaam ondernemen een verdienmodel

Voor alle gebruikte apparatuur die je aanbiedt aan SNEW – en die voor ons nog waardevol is – ontvang je een eerlijke prijs. Zo verdien je zelfs nog iets aan apparatuur die al volledig afgeschreven is. Van alle apparatuur die we voor je refurbishen of recyclen ontvang je een rapportage. Met SNEW is duurzaam ondernemen daarom zo gek nog niet. Hieronder vind je een aantal succesverhalen van onze ketenpartners.

Recyclen wordt reviseren voor Belgische telecomprovider

Een grote telecomprovider in België zocht een duurzaam alternatief voor zijn retourstroom. Het bedrijf koos uiteindelijk voor SNEW als langdurige ketenpartner. Meerdere keren per jaar ontvangen we van deze klant pallets vol gebruikt telecomapparatuur. We kijken welke toestellen of onderdelen ervan herbruikbaar zijn, sorteren deze zorgvuldig en zorgen voor de registratie en rapportage van alle belangrijke gegevens. Vervolgens refurbishen we de producten technisch en cosmetisch, zodat ze weer als nieuw functioneren. Voorheen werd deze apparatuur gerecycled maar deze wordt nu opnieuw hergebruikt. Aan de ene kant is het een kostenbesparing omdat ze nu geen nieuwe apparatuur hoeven te kopen. Aan de andere kant verlagen ze hiermee de CO2-uitstoot en verbeteren ze de prestaties op MVO-gebied. Winwin dus.

Circulaire IT voor ingenieursadviesbureau

Grote bedrijven schrijven jaarlijks veel ICT apparatuur af. Logisch dus dat je daar een mooie bestemming voor wilt hebben want het is vaak apparatuur die nog prima een tweede leven kan krijgen. En wat is nou een betere bestemming dan je eigen personeel? SNEW ontzorgt dit bureau volledig in de afhandeling van deze retourstroom. Wij komen elk kwartaal de afgeschreven ICT apparatuur ophalen. Wij verwijderen alle data bij binnenkomst op gecertificeerde wijze. Daarna wordt de apparatuur cosmetisch en technisch refurbisht. Wij bieden de apparatuur, meestal bestaande uit laptops en monitoren, aan bij het personeel, die deze voor een mooie prijs kopen. SNEW regelt zelfs de financiële afhandeling.

Eén telefoontje en wij doen de rest

  1. Jij belt SNEW: 088-024 79 00.
  2. Wij halen je apparatuur op.
  3. We filteren op bruikbaarheid.
  4. Alle apparatuur wordt geïnventariseerd en geregistreerd.
  5. Data wordt discreet en gecertificeerd verwijderd.
  6. SNEW geeft jouw apparatuur een tweede leven.

Contact

Voor vragen en aanvragen over onze diensten staan wij je graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.